Vina Polovanec

 
 • Pinot sivi
  Sivi pinot najnagrađivanije je vino obitelji Polovanec. Prošle je godine na izložbi vina u Zelini po treći put za redom proglašen najboljim sivim pinotom sjeverozapadne Hrvatske. Uspijeva na lokalitetima Krč i Krčevina, koji se nalaze u blizini kleti Polovanec.
 • Graševina
  Jedna od najrasprostranenijih sorata u Hrvatskoj, posebno obožavana kod ljubitelja najpoznatijeg Hrvatskog koktela-gemišta. Krasi ju nota jabuke, a prigorska graševina razlikuje se jer kod nje dominira nota zelene jabuke. U podrumu obitelji Polovanec graševina je uz kraljevinu najzastupljenija sorta vina.
 • Chardonnay
  Kao tradicionalna karakteristika sorte, krase ga izrađeni cvjetni i voćni mirisi i ostatak šećera, međutim chardonnay uzgojen u progorsko-plešivičkom kraju razlikuje se po tome što ima prepoznatljive kiseline koje ga ne čine isključivo omiljenim vinom nježnijeg spola. Barique chardonnay jedna je od glavnih perjanica podruma Polovanec.
 • Cuvée Polovanec
  U vinu Cuvée Polovanec dominira autohtona prigorska sorta-kraljevina, i to s više od 80%. Preostalih 15% čini mješavina bijelih sorata.
 • Merlot
  Jedna od najzastupljenijih sorata u podrumu Polovanec. Riječ je vrlo rasprostranjenoj sorti koja prigorju karakterizira dobar prinos i za ovu vinsku regiju neuobičajeno izrađene karakteristike sortimenta. Merlot Polovanec bojom i bouqetom najviše podsjeća na one uzgojene u južnim regijama Hrvatske.
 • Syrah
  Syrah originalno potječe čak iz Irana i riječ je o jednoj od sorata koja je među posljednjima doživjela snažniju ekspanziju na području Hrvatske. U Prigorju je Syrah zastupljen tek kod dva ili tri proizvođača što ga čini interesantnim vinom i sortom koja ima veliki potencijal. Syrah obiteli Polovanec karakteriziraju izrađena tamno crvena boja i tanini. Dostupna je i ekskluzivnija barique linija.
 • Portugizac
  Još jedna autohtona sorta sjeverozapadne Hrvatske i hrvatski pandan francuskom bejaoullaisu. Riječ je o sorti koja prva sazrijeva i tradicionalno se prve butelje otvaraju u listopadu i najčeće se zalihe iscrpe već do Božića. Portugizac se isključivo pije kao mlado vino i najviše prija uz najpoznatiji plod jeseni - kesten.
 • Cabernet Saugvinon
  Cabernet Saugvinon je kod potrošača najomiljenija crvena sorta koja se u obitelji Polovanec još naziva ''vino-lijek" zbog svojih karakteristika koje pozitivno utječu na čovjekov krvožilni sustav. S obzirom da je ova sorta u Prigorju relativno slabo zastupljena, barique cabernet saugvinon Polovanec ujedno je i najekskluzivnije vino u podrumu Polovanec.
 • Dornfelder
  Riječ je pretežno kontinentalnoj crvenoj sorti koja uz manji broj sunčanih sati postiže značajnu razinu šećera i izraženo krvavo crvenu boju. Dornfelder inače potječe iz Njemačke, a obitelj Polovanec je prva u Prigorju podigla nasade ove sorte. Također je riječ o sorti vina koje se pije mlado i to odmah nakon Portugisca i nije sorta kojoj se preporučuje čuvanje te se najčešće konzumira unutar prve godine starosti.
 • Cuvée krč
  Najzastupljenije i jedno od najomiljenijih vina obitelji Polovanec koje nosi ime po najvećem lokalitetu Krč. Riječ je o mješavini sorata Cabernet Sauvignona, Merlot i Syrah. Mješavina sorata, posebice crvenih, vrlo je nespecifična za Prigorje, ali i za čitavu vinsku cestu Grada Zagreba.